Zavádění prvků CLIL na 2.stupni ZŠ - Boháčová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Jednou z cest k požadované cizojazyčné kompetenci učitele i žáka je koncept CLIL (Content and Language Integrated Learning). CLIL je metoda, která integruje výuku učiva daného předmětu a cizího jazyka. Diplomová práce popisuje výzkum prováděný na 2. Základní škole v Jindřichově Hradci. Cílem práce je zhodnocení efektivity výuky matematiky prostřednictvím anglického jazyka pomocí zlomků. Pro zavedení prvků CLIL byly vytvořeny pracovní listy, které jsou v příloze diplomové práce.
The introduction of CLIL in teaching mathematics at the second level of primary school
Keywords: CLIL; CLIL