Kapitálová struktura podniku a produktivita kapitálu - Bauerová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem diplomové práce je kapitálová struktura podniku a produktivita kapitálu. Cílem je zhodnotit vztah mezi kapitálovou strukturou podniku a produktivitou kapitálu a následně doporučit návrhy k optimalizaci kapitálové struktury z pohledu zvýšení produktivity kapitálu. První část práce objasňuje teoretické znalosti z české i zahraniční literatury. Následuje praktická část, kde je představen analyzovaný podnik, a jsou zhotoveny analýzy hodnotící kapitálovou strukturu vybraného podniku. Dále je zhodnocena produktivita kapitálu a její vztah ke kapitálové struktuře podniku. Podklady pro zpracování praktické části byly získány z účetních výkazů společnosti. V závěru práce jsou prezentovány doporučení k optimalizaci kapitálové struktury z hlediska produktivity kapitálu pro analyzovanou společnost.
Capital structure of the company and capital productivity
Keywords: Kapitálová struktura; produktivita kapitálu; finanční analýza; efektivita; společnost; Capital structure; capital productivity; financial analysis; effectiveness; company