Retrospekce na záměrné sebepoškozování v adolescenci - Najmanová, Johana (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na motivy záměrného sebepoškozování a emoční prožitky spojené se sebepoškozováním u jedinců, kteří měli během adolescence s tímto typem jednání osobní zkušenost. Cílem práce je hlouběji nahlédnout do této problematiky a zmapovat hlavní motivy a emoce spojené se záměrným sebepoškozováním. Prostřednictvím kvalitativních metod sledována motivace k záměrnému sebepoškozování, emoce prožívané během tohoto jednání, a to retrospektivním pohledem již dospělých osob. Dále je sledován současný pohled těchto osob na jejich dřívější záměrné sebepoškozování a současné strategie zvládání náročných situací.
Retrospective view of deliberate self-harm in adolescence
Keywords: adolescence; záměrné sebepoškozování; adolescence; deliberate self-harm