Satelitní městečka a jejich vliv na krajinu - Mencl, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je analýza vybraného satelitního městečka a zhodnocení jeho dopadu na krajinu. Především to, jak lidé využívají své domovy a pozemky, které dříve byly zemědělsky využívány. Dále je zkoumáno, jak se lidé ekologicky chovají a kolik najezdí automobilem, který je v takovýchto moderních sídlech jedinou možností, jak se dostat za prací a za službami. Byla tudíž zkoumána i oblast služeb v blízkosti satelitního městečka. Jako konkrétní satelitní městečko byla vybrána zástavba na okraji vesnice Otín u Jindřichova Hradce.
Satellite towns and their impact on the landscape
Keywords: Satelitní městečka; Otín; suburbanizace; Satellite towns; Otín; suburbanization