Rozvoj emoční inteligence u dětí předškolního věku v mateřské škole - Kratochvílová, Monika (Jihočeská univerzita, 2020)
V bakalářské práci je zpracované téma emoční inteligence a její rozvoj u dětí v předškolním věku. Teoretická část práce je rozčleněna do třech podkapitol, které charakterizují emoce včetně jejich vývoje v raném věku, dále objasňují pojem emoční inteligence a zmiňují vliv prostředí na emoční vývoj dítěte. V praktické části je vytvořen průřezový projekt, díky kterému chci u dětí podpořit rozvoj emoční inteligence. Je proveden akční výzkum, kde je použita metoda pozorování, rozhovoru a audiozáznamu v konkrétní mateřské škole.
Development of emocional intelligence among pre-school aged children on kindergarden
Keywords: Emoce; emoční vývoj; emoční inteligence; předškolní věk; Emotion; emotional development; emotional intelligence; preschool age