Interaktivní aplikace v programu MAPLE pro výuku finanční matematiky - Rosa, Přemysl (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá možností využití programu Maple při výuce finanční matematiky. Stěžejní je vytvořený maplet, který umožňuje uživatelům využít sílu CAS (systémy počítačové algebry) od divize Maplesoft firmy Waterloo Inc., prostřednictvím jednoduchého grafického uživatelského rozhraní. Maplety poskytují veškeré nástroje pro výpočty, jsou velice názorné a pomáhají studentům lépe pochopit danou problematiku. Práce se také podrobně zabývá maplety od jejich vývoje přes možnosti až po tvorbu.
Interactive applications in software Maple for teaching financial mathematics
Keywords: CAS; finanční matematika; finanční gramotnost; grafické uživatelské rozhraní; Maple; maplet; CAS; financial literacy; financial mathematics; graphical user interface; Maple; maplet