Finanční plán pro privátní klientelu - Sladová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce bylo vypracování osobního finančního plánu u tří klientů s rozdílnými měsíčními příjmy, rodinou situací a různými zaměstnáními. Práce byla zaměřena na pojistné smlouvy, úvěrové smlouvy, stavební spoření, akcie a dluhopisy, neboť poskytnutá data a navrhovaný finanční plán obsahoval tuto problematiku. Teoretická část se vyznačovala charakteristikou jednotlivých pojistných rizik, výhodami a nevýhodami stavebního spoření, poskytnutím úvěrů a možnostmi investování volných peněžních prostředků. Praktická část byla věnována analýze jednotlivých klientů. Z práce vyplývá, že vypracování osobního finančního plánu je pro klienty velmi důležité, neboť z něho lze vyčíst hospodaření domácnosti s finančními prostředky, uvědomělost klienta pro případnou koupi nemovitostí či zabezpečení svých potomků, ať už s ohledem na studium či řešení jejich bytové situace.
Financial plan for private clients
Keywords: finanční plán; pojistné smlouvy; úvěrové smlouvy; stavební spoření; akcie a dluhopisy; financial plan; insurance contracts; loan contracts; building savings; stocks and bonds