Provedení kontroly tréninkového procesu hráčů a družstva ve volejbale - Ulč, Jan (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce zjišťuje rozdíly ve vybraných pohybových schopnostech a zdatnosti u hráčů volejbalu. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a výzkumné. Teoretická část obsahuje charakteristiku volejbalu, herního výkonu hráče v utkání, pohybových schopností a testování. Ve druhé výzkumné části jsem testoval hráče Vavexu Příbram a Jihostroje České Budějovice, kteří se účastní již řadu let nejvyšší volejbalové soutěže v České republice. Jejich výsledky jsem porovnával, vyhodnotil a graficky zobrazil. Vzhledem k výsledkům v soutěži předpokládám, že u Jihostroje bude prokázána vyšší úroveň testovaných schopností na základě jejich výrazně lepších výsledků v soutěži. Cílem práce je pomocí testování zjistit, jestli tomu tak doopravdy je. Výsledky práce by mohly zajímat nejen trenéry obou družstev, kteří takto zjistí úroveň fyzické zdatnosti svých svěřenců, ale i širší volejbalovou veřejnost.
The kontrol of Volleyball Team Training Process
Keywords: volejbal; testování; hráč; družstvo; tabulka; schopnost; volleyball; testing; player; team; table; ability