Jakým způsobem adolescenti prezentují vlastní osobu na sociálních sítích? - Růžičková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce "Jakým způsobem adolescenti prezentují vlastní osobu na sociálních sítích?" se zabývá virtuální sebeprezentací uživatelů internetových sociálních sítí ve věkovém rozhraní od 15 do 18 let. Předkládaná magisterská práce je koncipována jako teoreticko - empirická. V teoretické části budou vysvětleny klíčové pojmy související s předkládanou magisterskou prací - identita a sebeprezentace. Pozornost bude taktéž kladena na sociální sítě, především na jejich funkce a sebeprezentační prostředky, které budou v rámci teoretické části charakterizovány. V empirické části diplomová práce dojde k realizaci výzkumu a k ucelené prezentaci zjištěných výsledků.
How present adolescents own person on social networks?
Keywords: sebeprezentace; virtuální sebeprezentace; identita; virtuální identita; sociální sítě; adolescenti; self-presentation; virtual self-presentation; identity; virtual identity; social network; adolescents