Návrh a realizace letního skautského tábora se zaměřením na zdravý životní styl - Hanzalová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této bakalářské práce byl nejdříve rozbor literatury týkající se problematiky letních skautských táborů, zdraví, zdravého životního stylu, pohybu a prevence. Dále pak shrnutí a charakteristika všech hlavních zdrojů informací o realizaci letních táborů, skautingu, zdravém životním stylu v České republice. Současně jsem se snažila zmapovat hlavní problémy, které organizátoři řeší v počátcích příprav. Nedílnou součástí mé práce bylo dotazníkovou metodou zjistit, jaké faktory ovlivňují děti při výběru tábora, co na něm očekávají, uvítaly by, aby byly spokojeni po dobu pobytu. Dále jsem se zabývala otázkou, do jaké míry jsou děti ve svém rozhodnutí opět jet na letní skautský tábor ovlivněny zážitkem a pobytem na některém z předchozích.
Idea and realization summer scouting camp with focus on healthy life
Keywords: Skauting. Letní tábory a jejich realizace. Zdraví a zdravý životní styl. Pohyb. Prevence.; Scouting. Summer camps and theirs realization. Health and healthy lifestyle. Exercise. Prevention.