Distanční forma logopedické intervence u dětí předškolního věku v době pandemie covid-19 - Korešová, Eliška Gabriela (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat distanční formu logopedické intervence u dětí předškolního věku v době pandemie covid-19, rozkrýt problémy a pozitiva, které se během jejího užívání objevily. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje obor logopedie, vývoj řeči, narušenou komunikační schopnost u dítěte předškolního věku. Dále je v této části popsána telemedicína v době pandemie Covid-19, distanční logopedická intervence a komunikační kanály k její realizaci. Praktická část obsahuje výsledky smíšeného výzkumného šetření. Tvoří ji část kvantitativní, která byla realizována za pomoci online dotazníku, a část kvalitativní, uskutečněná prostřednictvím rozhovoru s klinickou logopedkou. V době pandemie nabízela terapeutka distanční logopedickou intervenci za pomoci videokonzultace.
Distance form of speech therapy intervention in preschool children during the COVID-19 pandemic
Keywords: narušená komunikační schopnost; logopedie; logopedická intervence; telemedicína; telerehabilitace; Covid-19; předškolní věk; communication disorder; speech therapy; speech therapy intervention; telemedicine; telerehabilitation; COVID-19; preschool age