Dva pohledy na lov kapra (3) Lov z hladiny a rizika spojená s používáním rostlinných návnad - Vohralík, Pavel; Drozd, Bořek (Český rybářský svaz, 2020)
Jedná se o třetí díl série popularizačních článků věnovaných lovu kapra obecného ve sportovních revírech spojujících v sobě praktické poznatky ze sportovního lovu s vědeckými poznatky z biologie ryb se zvláštním zřetelem na kapra obecného jako nejpopulárnějšího druhu loveného sportovními rybáři v ČR. Tento díl je věnovaný změnám potravní výběrovosti kapra během sezony, smyslu lovu ryb (kaprů) ve sloupci a z vodní hladiny a stravitelnosti potravy v závislosti na jejím typu.
Two points of view on carp fishing (3) Carp fishing from the surface and risks associated with the use of plant baits
Keywords: Sportovní rybářství; lov kapra; potravní výběrovost; stravitelnost potravy; udržitelný rybolov; Sport fishing; common carp catching; food electivity; food digestibility; sustainable angling