Nebezpečí kyberšikany z pohledu dítěte - Emrová, Nicole (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou kyberšikany. Podává ucelený pohled na fenomén, jehož závažnost má vzrůstající tendenci zejména díky neustálému technickému pokroku a rozvoji na poli informačních a komunikačních technologií. Charakterizuje jednotlivé nástroje kyberšikany, popisuje konkrétní formy a vyplývající rizika, která mohou při používání internetu a dalších digitálních médií vzniknout. Zabývá se dopady kyberšikany na psychiku dospívajících a přináší ucelený pohled a zkušenosti dětí a dospívajících s touto problematikou. Zaměřuje se na rozdíly ve vnímání kyberšikany dětmi a dospělými a na roli sociálního pracovníka v procesu prevence a řešení kyberšikany.
Dangers of cyberbullying from a child's perspective
Keywords: kyberšikana; děti; dospívající; informační a komunikační technologie; psychické dopady; prevence kyberšikany; řešení kyberšikany; zkušenosti dětí s kyberšikanou; sociální pracovník; cyberbullying; children; adolescents; information and communication technology; psychological impacts; cyberbullying prevention; dealing with cyberbullying; children's experiences with cyberbullying; social worker.