Tržby z prodeje zboží a jejich uznání podle ČSÚ, IAS, US GAAP; dopad na výsledek hospodaření podniku - Hajdůchová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce se týká tržeb z prodeje zboží podle českých účetních standardů, IFRS a US GAAP. V jednotlivých kapitolách je rozebrána otázka zboží - jeho vymezení a oceňování, dále otázka nákladů a výnosů z jeho prodeje. Největší část práce je věnována uznání tržeb z prodeje zboží. Nejprve byly charakterizovány a analyzovány jednotlivé metody vykazování tržeb, které byly vhodně doplněny konkrétním případem aplikovaným na ČSÚ, IAS a US GAAP s doplněním dopadu do výsledku hospodaření podniku.
Revenues from sale of goods and their recognition in accordance with Czech standards of accounting, IAS, US GAAP; the impact on the trading income of the company
Keywords: tržby; náklady na prodané zboží; zboží; výdělečný čin; výnosy příštích období; Mezinárodní účetní standardy; Mezinárodní standardy finančního výkaznictví; Všeobecně uznávané účetní principy; revenues; cost of goods sold; merchandise/finished goods; earnings process; deferred revenue; International Accounting Standards; International Financial Reporting Standards; Generally Accepted Accounting Principles