Stanovení poloměru otáčení u strojů JCB TCA - 74, JCB 444TCAE - 108 a Dieci Agri Plus 40,7 PS pro potřeby počítačových modelů - Průša, Jakub (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce na téma stanovení poloměrů otáčení u vybrané zemědělské techniky je zaměřena na analýzu pracovních strojů, rozdělení nakladačů z několika úhlů pohledu a na faktory, které ovlivňují provoz vozidel v terénu, jako je prokluz kol, odpor valení, odpor vzduchu nebo pevnost podkladového materiálu. Druhá část práce je věnována vyhodnocení naměřených výsledků u teleskopických nakladačů JCB 541-70, JCB 535-95 AGRI a Dieci AGRI PLUS 40,7 PS a stanovení poloměrů otáčení, které jsou pro větší přehlednost zapsány v tabulkách. V práci jsou také uvedeny skutečné poloměry otáčení a povětrnostní podmínky, které panovaly při sbírání dat u jednotlivých teleskopických nakladačů.
Determination of turning radius of agricultural technology JCB TCA - 74, JCB 444TCAE - 108 and Dieci Agri Plus 40,7 PS for needs of computer models
Keywords: nakladač; teleskopický nakladač; manipulátor; prokluz; výkon; poloměr otáčení; Loader; telescopic loader; manipulator; wheel slip; power; turning radius