Kryptosporidiové a mikrosporidiové infekce zajíců - Konvalinová, Alena (Jihočeská univerzita, 2023)
V rámci této studie byla zkoumána genetická diverzita Cryptosporidium spp., En-cephalitozoon spp. a Enterocytozoon bieneusi u zajíců polních (Lepus europaeus) pocházejících z České republiky a Slovenska, a to pomocí PCR/sekvenování izolátů z 370 zvířat.
Cryptosporidium and microsporidium infections in hares
Keywords: Cryptosporidium spp.; Enterocytozoon bieneusi; Encephalitozoon spp.; zajíci; infekce; prevalenc; molekulární genotypizace; Česká republika; Slovensko; Cryptosporidium spp.; Enterocytozoon bieneusi; Encephalitozoon spp.; hare; infecti-on; prevalence; molecular genotyping; Czech Republic; Slovakia