Účtování obchodních operací a zásob v maloobchodě - Hromádková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2021)
Předmětem bakalářské práce je analýza účetních operací a vedení zásob ve společnosti Austrotool s.r.o. Dále také vypracování návrhů na zefektivnění stávajícího systému vedení účetních operací a skladových zásob. Jedním z problémů ve společnosti bylo přílišné vázání finančních prostředků v zásobách na skladě. Pomocí účetního programu Pohoda byly identifikovány slabé stránky dosavadního vedení účetnictví. Tyto stránky se podařilo spolu s vedením společnosti odstranit a došlo k zavedení nových efektivnějších postupů. Byl vytvořen návrh na spuštění e-shopu se zbožím, které firma prodává. Díky tomu následně zákazníci ušetří časové i finanční náklady. Zároveň toto inovativní řešení umožní snížení skladových zásob a dojde k uvolnění peněžních prostředků. Navíc se podařilo provést všechny tyto kroky s minimem vynaložených nákladů a firmu to tedy více nezatížilo.
Accounting of trade operations and supplies in a retail company
Keywords: maloobchod; zásoby; účetní operace; náklady; riziko; retail; supplies; accounting operations; costs; risk