Mezipředmětové vztahy fyzika - přírodopis ve výuce fyziky na ZŠ - Pechová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Má bakalářská práce se věnuje mezipředmětovému vztahu fyziky - přírodopisu a jejímu vyučování na druhém stupni základní školy. V úvodu se zaměřuji na trend integrované výuky a mezipředmětovým vztahům obecně. V práci dále nalezneme jednotlivé fyzikální jevy, které se vyskytují v učebnicích přírodopisu. V kapitole "Analýza vytypovaných fyzikálních jevů v učebnicích přírodopisu" se potom zaměřuji na zvuk a světelné jevy. A nakonec můžeme v bakalářské práci naleznout pár návrhu na praktickou výuku ve školách.
Cross-curricular relationships physics - biology in physics teaching in basic schools
Keywords: Fyzika; přírodopis; mezipředmětová výuka; rámcový vzdělávací program; žák; fyzikální jevy; příroda; věda; zvířata; zvuky; světelné jevy; výuka; učebnice; Physics; biology; interdisciplinary teaching; framework educational program; pupil; physical phenomena; nature; science; animals; sounds; light phenomena; lessons; textbooks