Kvalita života u pacientů s chronickým onemocněním pohybového systému - Bittenglová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce ''Kvalita života u pacientů s chronickým onemocněním pohybového systému'' je rozdělena na dvě části. Teoretická část pojednává obecně o kvalitě života, jejím hodnocení a o chronických onemocněních pohybového systému a jejich vlivu na kvalitu života. V části praktické je vytyčen cíl práce a jsou stanoveny hypotézy, čímž je zahájen vlastní výzkum práce. Následuje kapitola ''metodika'', kde je popsán postup výzkumu a použité prostředky k potvrzení nebo vyvrácení uvedeného cíle a stanovených hypotéz. Navazující kapitola ''výsledky'' obsahuje tabulky a grafy s výslednými hodnotami a jejich slovním popisem. Informace získané z výzkumu jsou konfrontovány v diskusi.
The quality of life at patients with chronic disease of the motoric system
Keywords: Hodnocení; chronické nemoci; kvalita života; soběstačnost; společenské vztahy; zdravotní stav; životní styl.; clasiffication; chronical diseases; quality of life; self sufficiency; social relations; health condition; style of life.