Specifika komunikace v hodinách praktické výchovy - Tampírová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce je snaha postihnout především sémantické a pragmatické aspekty doprovodné komunikace prostřednictvím jazykové analýzy autentických komunikačních událostí, které se realizují v hodinách praktické výuky na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti v Trhových Svinech. Zaměřím se na vztah verbálních a neverbálních prostředků v dialogu při společné činnosti komunikantů oboru Kuchařské práce a dále na ostenzi, tj. neverbální prostředek, jímž se sděluje pomocí ukazování. Teoretická a praktická část bakalářské práce na sebe navazuje, popřípadě se prolíná.
Specifics of Communication in Practical Training Teaching Hours
Keywords: sémantické aspekty; pragmatické aspekty; praktická výuka; Trhové Sviny; semantic aspects; pragmatic aspects; practical training; Trhové Sviny