Individuální plán ochrany dítěte - Traore, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá individuálním plánováním v rámci výkonu sociálně právní ochrany dětí v České republice. Analyzuje jednotlivé fáze plánování, věnuje se legislativě, která tento proces upravuje. Dále práce vymezuje pojem dítěte v kontextu sociálně právní ochrany. Podává informace o plánování v praxi, a to od přijetí oznámení o ohroženém dítěti, přes tvobu individuálních plánů až po konání případové konference a rozhodnutí soudu o dohledu nad výchovou dítěte.
Individual child protection plan
Keywords: individuální plán; dítě; sociálně právní ochrana dětí; rodina; ohrožené dítě; legislativa; plánování; stát; případová konference; sociální pracovník; individual plan; child; child protection; family; safeguarding; legislation; planning; state; case conference; social worker