Motivace a stimulace ve vybrané organizaci - Uhlíř, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit současný stav motivace a stimulace ve vybrané organizaci a následně navrhnout změny, které mohou vést ke zlepšení tohoto stavu. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy týkající se motivace a stimulace, teorie moticave či motivační profil. V závěru teoretické části jsou popsána specifika managementu ve školství. V praktické části je nejprve charakterizována vybraná organizace - OA Neveklov, dále je zde zhodnocen současný stav motivace a stimulace na základě dotazníkového šetření a rozhovoru s ředitelkou školy. Následně jsou podány konkrétní návrhy, které mohou vést ke zlepšení současného stavu motivace v organizaci.
Motivation and Stimulation in the Chosen Organization
Keywords: motivace; stimulace; vzdělávání; spokojenost zaměstnanců; management; motivation; stimulation; education; labour satisfaction; management