Vznik a zánik členství ve výrobních družstvech včetně výpočtu vypořádacího podílu - Böhmová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce na téma ?Vznik a zánik členství ve výrobních družstvech včetně výpočtu vypořádacího podílu? bylo porovnání vzniku a zániku členství se vznikem a zánikem členství, které je podmíněné pracovním vztahem, práva a povinnosti členů a způsoby výpočtu vypořádacího podílu. Literární rešerše byla sepsána na základě získaných informací z dostupné odborné literatury. Z této části lze získat obecné teoretické poznatky týkající se daného téma. Praktická část byla sepsána na základě stanovení hypotéz a analýzy stanov vybraných výrobních družstev, která pro lepší orientaci navazuje na předešlou literární rešerši bod po bodu. V této části jsou daná témata a cíle bakalářské práce zpracována na základě výsledků z provedené analýzy družstev.Snažila jsem se poukázat na odlišnost, rozsah a obsah úprav družstevních stanov, ve kterých dává zákon družstvům možnost vlastní úpravy.
Creation and Cessation of Membership in Producing Co-operatives including the Calculation of Settlement Amount
Keywords: vznik a zánik členství; pracovní vztah; vypořádací podíl; Creation and Cessation of Membership; Employment Relationship; Settlement Amount