Využití metody elektrické rezistivní tomografie při ověřování pozůstatků podzemních prostor důlního díla Kometa - Šefčík, David (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem předložené Diplomové práce je otestovat možnost využití geoelektrické rezistivní tomografie při dohledávání důlních prostor na středověkých zlatodolech "Na Kometě" v Píseckých horách a na základě naměřených dat odhadnout zjednodušenou charakteristiku horninového podloží do hloubky 16 metrů. Student se seznámí se základní geofyzikální aparaturou ARES a se základní interpretací dat. Diplomová práce pojednává o základních geofyzikálních přístrojích a zároveň o výskytu zlata na území jižních Čech. Předložená práce má celkem 129 stran a je členěna do deseti kapitol.
Use of the method of electrical resistive tomography in the verification of the remains of the underground spaces of the Kometa gold-mine
Keywords: zlato; geofyzika; ARES; zlatodoly; Kometa; těžba zlata; rezistivní tomografie; rýžování zlata; minerál; Písecké hory.; gold; geophysics; ARES; gold mines; Comet; gold mining; resistive tomography; gold panning; mineral; Písek mountains.