Výživa telat mléčným krmným automatem - Dudák, Pavel (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce "Výživa telat mléčným krmným automatem" se zabývá odchovem telat v období mléčné výživy. Úvodní kapitola Literárního přehledu charakterizuje chov skotu v České republice. V dalších kapitolách jsou popisována období chovu telat a způsoby krmení, ustájení a technologie odchovu telat. V následujících kapitolách se autor věnuje složení mléka a mleziva, a trávicí soustavě skotu. V poslední kapitole Literárního přehledu se zabývá mléčnými krmnými automaty. Závěrečná část hodnotí dopady mléčných krmných automatů na výživu telat a zdravotní stav telat.
Nutrition of calves by a milk feed machine
Keywords: výživa; tele; mléčný krmný automat; calves; nutrition; diary feed machine