Součinnost složek integrovaného záchranného systému při dopravních nehodách silničních dopravních prostředků hromadné přepravy osob - Kroupa, Martin (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou součinnosti integrovaného záchranného systému, při koordinaci zásahů jeho složek u rozsáhlejších dopravních nehod, konkrétně u dopravních nehod autobusů s větším počtem zraněných a usmrcených osob. V práci jsou porovnávány dvě významnější dopravní nehody a součinnostní cvičení složek integrovaného záchranného systému v rozmezí uplynulých pěti let. Z analýzy lze vysledovat stoupající úroveň jak technického a materiálního vybavení jednotlivých složek, tak i stoupající úroveň koordinace jejich činnosti. Hlavním cílem práce je zhodnocení současné úrovně součinnosti složek integrovaného záchranného systému při větší dopravní nehodě, případně navržení možné úpravy nebo doplnění v současnosti již používaných typových činností složek integrovaného záchranného systému.
Cooperation of Integrated rescue system units in road traffic accidents of means of passenger transit
Keywords: Policie České republiky; Hasičský záchranný sbor; Zdravotnická záchranná služba; Integrovaný záchranný systém; Operační a informační středisko; Velitel zásahu; Mimořádná událost; Dopravní nehoda; Police of the Czech Republic; Fire Rescue Brigade; Health Rescue Service; Integrated Rescue System; Operation and information system; Intervention commander; Emergency; Road accident