Dohled nad nezletilými - Bočanová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá dohleden nad nezletilými v rámci PMS a OSPOD. Teoretická část řeší dohled nad nezletilými ukládaný na základě výchovného opatření dle zákona 218/2003 a též dohled OSPOD, který upravuje zákon o rodině. Dále stručně popisuje kriminalitu dětí, její příčiny, motivaci a strukturu. Praktická část řeší pomocí kasuistik, studia spisové dokumentace a vlastního pozorování srovnání těchto dvou dohledů. Ve své podstatě se dohledy shodují, ale jsou u nich patrné určité odlišnosti, které jsou v praktické části též uvedeny.
Underage Supervision
Keywords: dohled nad nezletilými; probační a mediační služba (PMS); probační úředník; oddělení sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD); sociální kurátor; čin jinak trestný; kriminalita dětí; opatření dle zákona 218/2003 Sb.; opatření dle zákona o rodině; supervision of minors; Probation and Mediation Service; probation clerk; Department of Social-legal Protection of Children; probation officer; an act; which should be a crime if committed by an adult offender; children criminality; provision under the Act No. 218/2003 Coll.; provision under the Family Law Act.