Problematika dopravního hluku. - Kolář, Jiří (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dopravního hluku ze silniční dopravy v šesti vybraných lokalitách měst České Budějovice a Třeboň. Ve všech šesti lokalitách bylo provedeno měření dle schválené metodiky a výsledky byly porovnány s již naměřenými známými daty z těchto lokalit. Výsledky byly konfrontovány s platnými legislativními předpisy a normami a byla navržena možná opatření pro snížení exponovaných hodnot.
The issue of traffic noise
Keywords: Hluk; akustický tlak; silniční doprava; dopravní hluk; Noise; acoustic pressure; road transport; traffic noise