Analýza distribučního řetězce u vybraných potravinářských výrobků - Kováříková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této bakalářské práce je provedení analýzy logistického systému podniku, zabývajícího se distribucí masných výrobků a sýrů, a to z hlediska materiálových a informačních toků od nákupu až po dodávky zákazníkům. Dále se na základě výsledků analýzy pokusit navrhnout možnosti optimalizace tak, aby došlo ke zlepšení logistických procesů. Navržená optimalizace se týká možné časové a nákladové úspory, spočívající v novém způsobu komunikace se zákazníky pomocí elektronického obchodu.
Analysis of the distribution chain of selected food products
Keywords: Logistika; distribuce; materiálový a informační tok; konkurence; optimalizace; zákazník; dodavatel; sklad; Logistics; distribution; material and information flows; competition; optimalization; customer; supplier; store