Analýza přesnosti střelby po různých typech simulovaného zápasového zatížení ve fotbale - Pecka, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce bylo analyzovat přesnost střelby po různých typech simulovaného zápasového zatížení ve fotbale. Teoretická část představuje znalosti ve fotbale, co se týká rozvoje dětí, fyziologie hráče a moderní systémy. Cílem této práce je porovnání dorosteneckých kategorií v přesnosti a úspěšnosti zakončení ve fyzické zátěži. V analytické části práce se zabývám počtem pokusů zakončení v dané zátěži a jejich procentuální úspěšností do předem určených segmentů branky podle laterality. Hráčům jsem předem určil dané segmenty podle dominantní nohy. Do analýzy přesnosti střelby byly zakomponovány čtyři dorostenecké kategorie U16, U17, U18, U19. Každá kategorie zakončila celkem 324 pokusů ve všech druzích zátěže. Při získání daných výsledků můžeme odvodit, jak hráči pracují v dané zátěži a jejich efektivitu v přesnosti zakončení. Nejlepší hodnoty zaznamenali všechny kategorie v první série zátěže. Kdy se jejich počty úspěšných střel pohybovali okolo 23 úspěšných pokusů. V druhé série došlo k mírnému poklesu, ale stále všechny týmy zůstali na hranici 20 zdařilých pokusů. V třetí série byl velký pokles úspěšnosti, pouze kategorie U19 si dokázala udržet svoje úspěšné pokusy přes hranici 20 pokusů.
Analysis of shooting accuracy after different types of simulanted match load in soccer
Keywords: fotbal; zakončení; zátěž; přesnost; úspěšnost; football; finishing; load; accuracy; success