Vývoj dítěte s dyslexií z pohledu rodičů. - Motalíková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na dítě s poruchami čtení a psaní z pohledu rodičů. V práci je charakterizována problematika specifických poruch učení se zaměřením na dyslexii a další poruchy učení. Dále se zabývá možnými příčinami, diagnostikou a nápravou specifických poruch učení. Výzkumná část je zaměřena na vzdělávací vývoj dítěte s poruchou čtení z pohledu rodiče. Do jaké míry jsou rodiče informováni o problematice dyslexie, jak vnímají diagnózu u svého dítěte a jak je to ovlivnilo v přístupu k němu.
Development of a child with dyslexia from the perspective of parents.
Keywords: specifické poruchy učení; dyslexie; dítě; rodiče; specific learning disabilities; dyslexia; child; parents