Zařazení dvouletých dětí do mateřské školy a specifika práce s touto věkovou skupinou - Jankovská, Petra (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce je zařazení dvouletých dětí do mateřské školy. V teoretické části poukazuje na vývojová specifika dětí v období staršího batolecího věku a dětí mladšího předškolního věku, včetně porovnání rozdílu jejich potřeb a vývojových zvláštností. Dále vymezuje podmínky vzdělávání, které je nutné v případě vzdělávání dětí dvouletých v mateřských školách vytvořit. Praktická část přináší elementární metodiku pro práci s dětmi této věkové skupiny, včetně zaměření na vstup dítěte do mateřské školy. Cílem bakalářské práce je poukázat na specifika práce s dvouletými dětmi v mateřské škole.
Incorporating two-year-old children into kindergarten and the specifics of working with this age group
Keywords: dvouleté děti; vývojové zvláštnosti; předškolní vzdělávání; podmínky vzdělávání; adaptace; volná hra; pohyb; návyky; osobnost učitelky; two years old children; developmental special features; pre-school education; the definny conditions of education; adaptation; free game; movement; habits; the personality of the teacher