Ohrožené dítě ve vlastní rodině - Moravcová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2009)
Ve své práci se snažím její čtenáře seznámit s problematikou ohroženého dítěte v rodině - týraného, zneužívaného a zanedbávaného a s dalšími jevy, které provázejí zneužívání dětí, s projevy domácího násilí páchaného na dětech a jejich důsledky. Snažím se vyvrátit některé mýty, které jsou zakořeněny v naší společnosti. Z celé řady kasuistik, které jsem získala ve Výchovném ústavu v Jindřichově Hradci, Městském úřadě v Chrudimi, v Diagnostickém ústavu v Přestavlkách, v Psychiatrické léčebně Červený Dvůr, v Domě s pečovatelskou službou v Chrasti a ještě v tehdejším ÚSP Slatiňany, jsem zpracovala ty, které jsou charakteristické pro téma bakalářské práce.
Risk Child in a own Family
Keywords: dítě; rodič; syndrom CAN; domácí násilí; patologické jevy; deprivace; asociální chování; child; parent; syndrom CAN; domestic violence; pathological phenomena; deprivation; antisocial behaviour