Šachy inspirované kubismem - Farkašová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout šachové figury s hrací deskou, jejichž tvar bude inspirován kubismem. Teoretická část se zabývá historickým pozadím kubismu, především pak na území Čech a jeho promítnutím do architektury a užitého umění. Dále se práce zaměřuje na vývoj šachů a funkci jednotlivých figur. V praktické části jsou obsaženy postupy při navrhování, výrobní výkresy a technologické postupy výroby šachovnice a figur.
Chess inspired by cubism
Keywords: Šachy; šachovnice; kubismus; architektura; užité umění; Chess; chessboard; cubism; architecture; applied art