Bezobalové (Zero-waste) obchody v podmínkách českého trhu - Lengerová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem diplomové práce je analýza bezobalových obchodů v podmínkách českého trhu, a to z pohledu spotřebitelů a vybraných bezobalových prodejen. Práce je rozdělena do dvou částí: teoretické a praktické. V teoretické části je zpracována literární rešerše, kde je popsána problematika týkající se tématu diplomové práce. Praktická část je založena na dvou kvantitativních výzkumech metodou dotazníkového šetření. První dotazníkové šetření je na úrovni spotřebitelů, druhé na úrovni zvolených bezobalových obchodů. Cílem výzkumů je potvrdit či zamítnout předem stanovené pracovní hypotézy. V závěru práce je celá situace v českém prostředí vzhledem k získaným informacím shrnuta a zhodnocena.
Packaging-Free (Zero-waste) Shops in Terms of the Czech Market
Keywords: obal; odpad; zero waste; bezobalové obchody; packaging; waste; zero waste; packaging free shops