Hodnocení efektivity vybrané investice, výběr zdroje jejího financování a analýza jejího dopadu na finanční stabilitu podniku - Forejtová, Anežka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou investic. V teoretické části se zabývá, co je to investiční činnost, jaký je proces investičního rozhodování, následný postup hodnocení investic a jaké metody lze použít. Dále jsou uvedeny zdroje, z jakých lze financovat investice a nakonec je zde zmíněno riziko, které každou investici doprovází. V praktické části dojde k analýze efektivnosti investičního projektu, realizovaném skutečnou firmou. V závěru jsou získané hodnoty a poznatky shrnuty a vyhodnoceny.
Evaluation of effectiveness of selected investments, the choice of financing sources and an analysis of its impact on the financial stability of the company
Keywords: Investice; Hodnocení efektivity; Zdroj financování; Finanční stabilita; Investment; Effectiveness evaluation; Source of funding; Financial stability