Metody zobrazování výškopisu v mapách - Kopřiva, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce řeší "Metody zobrazování výškopisu v mapách", přičemž cílem této práce bylo popsat a vysvětlit metody zobrazování výškopisu od nejstarších kartografických děl až po současné moderní metody zobrazování. Jednotlivé techniky jsou popsány včetně historie, použití a výhod či nevýhod. V práci jsou také popsány metody určení výškopisu, jako je například tachymetrie či letecké snímání LiDAR.
Methods of Hypsography Representation in Maps
Keywords: Terénní reliéf; tvary terénu; výškopis; mapování; kartografie.; Terrain relief; forms of terrain; hypsography; mapping; cartography.