Vliv měnového kurzu Eura kreativního účetnictví na hospodaření firmy - Smolenová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá tématem měnového kurzu. Cílem práce je zhodnotit vliv měnového kurzu na hospodaření firmy, na účetní výkazy a hospodářský výsledek. V teoretické části jsou popsány jednotlivé varianty možností účtování kurzových rozdílů. A to jak v průběhu účetního období, tak při uzavírání účetních knih. V praktické části je popsán systém, podle kterého se účtuje v daném podniku. Na jednotlivých příkladech jsou ukázány varianty způsobů účtování kurzových rozdílů a jejich srovnání. Dále je navržena Vnitropodniková směrnice pro kurzové rozdíly.
The influence of Euro exchange rate and creative accounting on a company management
Keywords: Kurzové rozdíly; výsledek hospodaření; vnitropodniková směrnice; kreativní účetnictví.; Exchange rate difference; financial results; internal directive; creative accounting.