Udržitelný cestovní ruch na příkladu Ústeckého kraje - Šestáková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem bakalářské práce je prostřednictvím analýzy zhodnotit stav cestovního ruchu v Ústeckém kraji a navrhnout opatření ke zlepšení tohoto stavu. Na základě informací z literární rešerše a situační analýzy je vytvořen dotazník pro terénní šetření. Po získání potřebného počtu byly dotazníky vyhodnoceny. Následně proběhly rozhovory s pracovníky v cestovním ruchu. Po zpracování výsledků proběhlo vyhodnocení hypotéz a byl navrhnut nový produkt cestovního ruchu. Produkt je zaměřen na šetrnou turistiku, cykloturistiku, rozvoj obcí a měst. Snahou je dostat udržitelný cestovní ruch do povědomí účastníků a přimět je tak k tomu, aby ho svým chováním podporovali.
Sustainable tourism for example in Ústecký region
Keywords: cestovní ruch; Ústecký kraj; turistická destinace; udržitelný cestovní ruch; životní prostředí; návštěvník; produkt cestovního ruchu; tourism; the Ústecký region; tourist product; tourist destination; sustainable development; sustainable tourism; visitors