Výživné - Rzeszutková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá vyživovací povinností, zejména vyživovací povinností mezi rodiči a dětmi. Teoretická část popisuje vznik, rozsah a výší vyživovací povinnosti, jsou zde uvedeny kroky, které nastanou v případě neplnění vyživovací povinnosti. Další část se věnuje vymáhání výživného - od podání trestního oznámení, srážek ze mzdy, exekuce až po případy sankčního neplnění vyživovací povinnosti. V závěru práce je pojednáno o obecně prospěšných pracích, roli probační a mediační služby a dohledu probačního pracovníka. Přílohy obsahují vzory návrhů souvisejících se stanovením, úpravou a změnou výše vyživovací povinnosti a také vzor podání trestního oznámení pro neplnění vyživovací povinnosti.
Infant's Maintenance
Keywords: vyživovací povinnost; vyživovací povinnost mezi rodiči a dětmi; určení otcovství; neplnění vyživovací povinnosti; vymáhání výživného; soudní řízení o výživném; obecně prospěšné práce; Probační a mediační služba; maintenance obligation; maintenance obligations between parents and children; filifation; failure maintenance obligations; recovery maintenance obligations; judicial proceedings of infant´s maintenance; community service; Probation and Meditation service