Možnosti klasifikace půd pro potřeby pozemkových úprav v České republice a ve světě - Brůha, Karel (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce popisuje vývoj rozdělování a klasifikace půd od počátků až po současnost. Poté popisuje Taxonomický klasifikační systémem půd České republiky a srovnává ho s klasifikačními systémy používanými ve světě.
Possibilities of classification of soils for land consolidation needs in the Czech Republic and the world
Keywords: vývoj klasifikace půd; klasifikační systémy; půda; půdní typy; evolution of soil classification; classification systems; the soil; soil types