Využití metod prostorové analýzy dat pro hodnocení intenzity cestovního ruchu na Benešovsku - Jůzová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem diplomové práce bylo provedení analýzy intenzity cestovního ruchu v regionu Benešovsko za pomoci dostupných dat a softwaru ArcGIS. Pro hodnocení intenzity bylo použito několik vhodných ukazatelů, pro dokreslení situace bylo provedeno dotazníkové šetření. Oblasti s potenciálem pro další rozvoj cestovního ruchu byly jsou patrné z vytvořených modelů rekreačního potenciálu.
Using of methods of spatial data analysis for evaluating the intensity of tourism in the Benešovsko region
Keywords: Benešovsko; analýza; intenzita cestovního ruchu; rekreace; region of Benešovsko; analysis; intensity of tourism; recreation