Prostředí románů Iana McEwana/The Environment of Ian McEwan's Novels - Hůlková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zaměří na analýzu prostředí románů významného současného britského prozaika Iana McEwana, především na jeho díla Betonová zahrada (The Cement Garden), Cizinci ve městě (The Comfort of Strangers) a Amsterdam. Prostřednictvím interpretace primárních textů se práce pokusí vystihnout symbolický obraz postmoderního světa v prostředí evropského velkoměsta v kontrastu s uzavřeným světem domu z prvního McEwanova románu.
The Environment of Ian McEwan's Novels