Analýza efektivnosti a rizikovosti investičních variant ve vybraném podniku - Karas, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem práce je vyhodnotit současnou situaci advokátní kanceláře a vybrat nejvhodnější přístup k realizaci akvizic z pohledu jednotlivých variant. Diplomová práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou část. V rámci teoretické části uvádíme důležité odborné informace z investičního prostředí, kdy se konkrétně věnujeme přístupům k investování, procesu investování, možnostem financování, teorii vyhodnocování investic a dalším aspektům. Ve druhé části, tedy v praktické, se již zaměřujeme na samotné představení vybrané advokátní kanceláře, propočet jejího finančního zdraví, představení jednotlivých akvizičních variant, propočty jednotlivých finančních ukazatelů a také se zabýváme podložením těchto výsledků skrze odborné trendy v rámci právní oblasti. Všechny propočty vychází z postupných propočtů statistiky čerpající z dat vybrané advokátní kanceláře a následného dodržování oborových trendů. V závěru diplomové práce jsou představena doporučení pro realizaci konkrétní investiční příležitosti, dále okomentovány výsledky a názory autora.
Analysis of efficiency and risk of investment options in a selected company
Keywords: akvizice; efektivita investic; finanční model; investice; právní obor; růst; acquisition; financial model; growth; investment; investment efficiency; legal branch