Moderní programování v jazyce C++ a jeho efektivita - Zeman, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce klade za cíl využít efektivní techniky a dovednosti moderního programování v C++. Stanoveným cílem je porovnání nejnovějšího standardu a jeho konstrukcí z hlediska posunutí efektivity jazyka C++ a operační složitosti algoritmů. Práce obsahuje důkladné otestování vybraných vlastností a datových struktur, které jsou následně dle statistických metod mezi sebou porovnány a vyhodnoceny. Ve fázi testování se práce také zaměřuje na dnes nejběžněji používané překladače (g++, Clang a MS Visual Studio compiler), resp. na jejich dopad z hlediska výsledné efektivity vygenerované spustitelné formy. Analýza tak cílí na dosažení nových, užitečných výsledků a prezentací jejich rozdílů.
Modern C++ programming and its efficiency
Keywords: Jazyk C++; Konstrukce a vlastnosti; Efektivita v programování; Překladač; ISO C++ standard; C++ language; performance testing; efficiency in programming; compiler; ISO C++ standard