Ekologická výchova z hlediska psychického vývoje jedince - Nebeská, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
NEBESKÁ, M. Ekologická výchova z hlediska psychického vývoje jedince. Práce se zabývá ekologickou výchovou z hlediska psychického vývoje jedince. Nejprve se věnuje vnímání zvířat v historickém kontextu, charakterizuje ekologickou výchovu, její metody, systém a seznamuje s činností Centra ekologické výchovy OFČR. Navazuje popis jednotlivých vývojových období dětí předškolního věku, mladšího školního věku, dospívání a jejich zvláštností, na jejichž základě jsou sestaveny výukové programy v závěrečné části práce
Ecological Education in Term of Physiogeny of Individual
Keywords: Klíčová slova: Ekologická výchova; psychický vývoj; předškolní období; mladší školní věk; dospívání; ekologické výukové programy.; Ecological education; physical development; pre-school age; early school age; adolescence; ecological teachware.