Kolektivní investování v České republice - Pýchová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2007)
Oblast kolektivního investování zaznamenala v posledních deseti letech na území České republiky značný rozvoj. Lidé začínají hledat nové způsoby zhodnocování svých volných prostředků a právě kolektivní investování jim tuto možnost nabízí. Tato práce byla pojata jako průvodce pro začínající investory. Účelem teoretické části je seznámit investora s oblastí kolektivního investování, s její historií a následným vývojem, se základními pojmy a se subjekty, které na trhu působí. Praktická část je věnována podílovým fondům, které lze pro investování využít. Tato část obsahuje nejen hodnocení fondů dle různých kritérií, ale také nabízí postup, dle kterého může investor volit mezi investičními možnostmi v rámci kolektivního investování a na jejím základě zvolit správný podílový fond.
The Collective Investment in the Czech Republic
Keywords: akcie; dluhopis; investiční společnost; kolektivní investování; podílové fondy; share; obligation; investment company; collective investment; shares funds