Projekt na rozvoj cestovního ruchu ve zvolené destinaci jižních Čech - Vrobelová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této diplomové práce je zanalyzování tržních podmínek vnitřního prostředí zvoleného podniku, podpor pro podnikatele při poskytování služeb cestovního ruchu v jižních Čechách, konkrétně v oblasti Třeboňska a vypracování kompletní dokumentace podnikatelského záměru pro konkrétní zařízení dle aktuálních trendů v cestovním ruchu, včetně žádosti o vhodné finanční prostředky z EU. V práci je provedena analýza destinace Třeboňska a navrženo několik strategií, které by byly vhodné v oblasti v rámci cestovního ruchu rozvíjet. Ze zmíněných strategií byl zvolen rozvoj venkovské turistiky. V praktické části je vytvořen podnikatelský plán, ke kterému byly provedeny analýzy, zejména analýza trhu, STEP a SWOT analýza. Podnikatelský plán obsahuje základní popis a cíle ekoagroturistické farmy, marketingovou strategii a finanční plán. Součástí je vypracovaná žádost na podporu rozvoje agroturistiky z Programu rozvoje venkova.
Project for development of tourism in the chosen destination of South Bohemia
Keywords: rozvoj; cestovní ruchu; agroturistika; podnikatelský plán; development; tourism; agricultural tourism; business plan