Porovnání bezkontaktního měření teplot při zrání kompostů s měřením pomocí povrchových a zahloubených čidel. - Blahout, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématika bakalářské práce se zaměřuje na porovnání výsledků zjištěných měřením pomocí kontaktních čidel a infračervenou (termovizní) kamerou, jejich vzájemné porovnání v různých stádiích procesu kompostování a stanovení nejvhodnějšího způsobu získávání informací týkajících se teploty zakládky. Takto získané informace by měly přispět k zefektivnění vlastního výrobního procesu kompostování. Předmětem této práce tedy není hodnocení či sledování vlastního procesu kompostování.
Comparison of non-contact temperature measurement during maturation of compost measurement using surface and recessed sensors
Keywords: měření teploty; kontaktní čidlo; termokamera; temperature measurement; contact measurement sensors; infrared (thermal imaging) camera