A Comparison of Mario Puzo's The Godfather with the Film Adaptations - David, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Student provedl analýzu rozmanitých aspektů spojených s románem Kmotr týkajících se děje, prezentovaných postav a dialogů, stejně jako aspektů příběhu méně vhodných pro přímou prezentaci ve filmové produkci. Dále student porovnaltři filmové adaptace s Puzovým textem, mimo jiné také způsob, jakým byly změnypřizpůsobeny problémům týkajících se filmového publika a dále rozvíjenyrenomovaným režisérem a herci. Dle mínění většiny jsou Kmotr I a Kmotr II, obaoceněné cenami akademie, výrazně lepší než Kmotr III. Bude zajímavé znovu totovnímání vyhodnotit na základě tohoto porovnání.
A Comparison of Mario Puzo's The Godfather with the Film Adaptations
Porovnání knihy Kmotr od Maria Puza s jejími filmovými adaptacemi
Keywords: Kmotr; Don; consigliori; rodina; podnikání; román; filmová adaptace; mafie; Italové; Godfather; the Don; consigliori; family; business; novel; film adaptation; mafia; Italians